Sunday, January 16, 2011

..Persahabatan..

Salam sume... Ri nie nak cite pasal hati ku panas dek orang yang suka bagi komen.. Cite nyer macam nie.. Ade la sehari tuyh saya pkai dressing pergi kelas.. Dressing kew?? Nta lar.. Bagi saya biasa je sebab saya memang ske tampil len dari yang len.. ( supaya orang tak bowsan tengok kite) and  plus... Supaya saya ade semangat nak dok dalam kelas 3 jam per subjek tuyh.. Ok lar..Mula2 saya anggap pe yang hamba Allah nie cakap mungkin betul yang saya tampil OVER pada hari tuyh..Tapi dia bikin wa panas hati sebab SHE ARE WEARING JUZ LIKE ME TODAY...??! Dammit.. Giller sakit hati wo.. Beza cuma dia xde pakai jaket macam saya pakai.. Takpe2.. Nanti saya upload pic that day and kowang komen lar over or tak pakai macam tuyh..

So.. Hari nie bukan nak cite pasal hamba Allah tuyhh..tapi nak kongsi pendapat tentang apa yang patut kowang elak bila berkawan dengan seseorang itu...





1- MENGUMPAT

Nie tak... Sesedap mulut, and kadang2 tu sesedap rasa je kan kowang tambah bagi story tuyh hangat dari yang sepatutnya... Kalau orang tu tak penah wat story pasal kowang..Tak yah nak dok tambah dosa.. Tak elok lar weyhhh... Tak yah nak pegi jaja cite pasal orang lain..Kena batang hidung sendiri kang, baru tau!



2- HIPOKRIT

Mesti kowang benci gillerkan dengar perkataan nie? Macam yang saya kena lar..Depan cakap lain, belakang cakap lain.. Eii... Nyampah tau! Berkawan lar dengan seikhlasnye... Jangan lar kita tak jujur dalam sesuatu hubungan itu...



3- PENTINGKAN DIRI SENDIRI

Ha... Nie lagik satu... Ada jugak sesetengah hamba Allah nie yang pandai cari pertolongan tapi tak reti2 nak menghulurkan pertolongan... Bila susah, baru lar terkedek2 nak carik kita... Tapi, bile dia senang..Pandang sebelah mata pun tak nak.. Kan pentingkan diri tuyh nama nyer...



4- BACKSTABBER

Penah tak kowang di "tikam belakang" kawan yang kowang percaya selama nie?? Benda paling memedihkan dan menyakitkan bila seseorang tikam belakang kite kan? Kenapalar kowang mesti nak tikam kawan kowang yang baik dengan kowang.. Kepada yang pernah tikam belakang sape2 tuyh.. Sila2 bertaubat.. Sebelum kita terkena balik.. Baik kite beringat...




So... Kalau kita rasa sakit bila terkena semua nie..Jangan dok pergi buat kat orang lain pulak ye...? Jadik la kawan yang jujur.. Sebab kejujuran penting dalam sesebuah perhubungan... 


4 comments:

Afifee said...

betol2...jujur dan ihlas sgt la penting dlm pershbtan ;)

Nur Qurratuaini Mosha said...

#Afifee#
tau xpe...

~eZmALiZa~ said...

sampai mcm tu skli??teruk2..sahabat mmg penting..tapi kalo salah pilih, bahaya..!! :)

alia zarfullah said...

bersabar la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...